Cum sa tineti microbii la distanta?

Prevenirea unor boli se poate face prin igiena personala, cat si a obiectelor cu care obisnuiti sa veniti frecvent in contact. Locurile umede si calde sunt cele in care de obicei se dezvolta cei mai multi microbi. Baia si bucatarie necesita astfel o dezinfectie regulata. Abuzul de substante chimice pentru curatenie poate provoca atat astm, cat si reactii alergice, asa ca va trebui sa fiti atenti la ce substante folositi. Puteti astfel sa folositi apa si sapunul, dar si otetul pentru a curata anumtie suprafete.

Este foarte important sa va spalati cat mai des pe maini. Palmele voatsre sunt un adevarat cuib pentru microbi, de aceea spalarea pe maini cat mai des este foarte indicata. Dupa spalarea mainilor in locurile publice, nu este indicata atingerea clantelor decat cu ajutorul unui servetel de hartie. Atunci cand faceti curatenie in casa, puteti sa va folositi de aburi.

Aparatele de curatat cu aburi sunt ideale pentru curatarea fotoliilor. Chiar si aspiratorul clasic poate fi inlocuit cu aspiratorul cu aburi. Intrerupatorul de lumina, mesele si blaturile de bucatarie, biroul de serviciu, tastatura si frigiderul, sunt cateva locuri pline de microbi. Ele trebuie dezinfectate si spalate cu atentie. Frigiderul trebuie spalat cu apa si otet.