Cum se consuma corect legumele?

In cadrul unei alimentatii echilibrate, legumele joaca un rol foarte important. Ele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii voastre si a familiei voastre, de aceea nu ar trebui sa evitati introducerea legumelor in alimentatia voastra de zi cu zi. Anumite legume sunt mult mai bogate din punct de vedere nutritiv decat alte legume.

De asemenea, unele legume isi pastreaza calitatile nutritive chiar si dupa ce au fost gatite, in timp ce altele isi pierd aceste calitati. Sucul de rosii este mult mai sanatos pentru organismul vostru, decat rosia in sine, pentru ca acestea elibereaza licopen atunci cand sunt gatite. Morcovul, daca este gatit, va furniza o doza mult mai buna de betacaroten.

Betacarotenul este un antioxidant benefic organismului, care ingerat se va transforma in vitamina A. Broccoli este mult mai sanatos daca este consumat in stare cruda. Spanacul face parte si el din aceasta categorie, el fiind alegerea ideala pnetru masa de pranz. Chiar si ardeiul ar trebui consumat in starea sa cruda pentru ca daca va fi gatit, cantitatea de vitamina C va scadea destul de mult. Ardeiul gras poate fi consumat in humus, in sucuri, in smoothie-uri, dar si in salate, el avand un impact benefic asupra sanatatii voastre.