Efectul consumului de dulciuri asupra organismului

Dulciurile sunt placerea nevinovata a tuturor, ele facand insa mai mult rau decat bine. O alimentatie echilibrata si sanatoasa trebuie sa contina si dulciuri, insa va trebui sa alegeti doar anumite dulciuri si sa tineti cont de cantitatea pe care o veti ingera. Aspectul prajiturlior, precum si mirosul placut al acestora transmit creierului nevoia de a consuma acel produs.

Tentatia creste din ce in ce mai mult, ea devenind mult mai greu de stapanit. Va trebui insa sa aveti o regula atunci cand vine vorba despre consumul de dulce. Miscarea va va oferi posibilitatea de a manca orice fel de aliment, dar va trebui sa faceti acest lucru cu masura. Prajiturile cu multa frisca si crema nu va vor face mai romantici.

Ele au o cantitate mare de carbohidrati, iar acest lucru va va face sa va enervati mai usor. Ciocolara neagra cu 50% cacao va va ajuta sa tineti pofta de dulce sub control, in felul acesta veti ajunge sa consumati mai putin dulce. Ciocolata neagra are avantajul ca odata ajunsa in organism, contribuie la o buna oxigenare a creierului si la imbunatatirea circulatiei sangvine. Capacitatea de concentrare va fi marita, iar dependenta de zahar va ajunge sa scada simtitor consumand acest aliment.