Minte-mă!

Nu-i așa că v-ați trezit și voi într-o zi și v-ați dat seama că îi minți pe toți oamenii din jurul vostru? Că nimeni nu știe adevărul, nici măcar voi? Că de fapt de-aia îi minți pe toți, de acolo a pornit totul, de la momentul în care ați început să vă mințiți pe voi înșivă, când v-ați autoconvins că realitatea e de fapt minciuna și minciuna e… reală?

Dar cum ajungi să trăiești minciuna, negând adevărul?

Să spunem că e vorba de un sentiment. Cunoști pe cineva, îți place; e totul frumos între voi, există doar o problemă. Din diverse motive nu ai voie să te îndrăgostești de el, n-ai voie să-l iubești. Motive se găsesc, poate că e genul de bărbat care e al tuturor femeilor, poate există ceva între voi care nu permite o relație normală, poate din anumite cauze relația voastră e doar o aventură secretă.

Totul pare ok. Ieșiți de cateva ori pe săptămană, vă distrați, dar niciodata nu plecați impreună. Mai vorbiți din cand în cand, te sună mereu de ziua ta si tu îl mai chemi în câte-o seară să fie partenerul tău că vă stă bine impreună… Poate relația asta ține așa de un an, doi, trei… Nu ți-ai pus niciodată problema că l-ai putea iubi pe el. Te simți bine cu el, nu îl refuzi niciodată, dar totuși nu poți să iei în calcul posibilitatea asta. Daca o persoană apropiată ție înaintează varianta asta, eventual te întreabă dacă nu cumva îl iubești, te uiți urat, ridici o sprânceană negând revoltată.

Dar ce se întamplă când, de la o vreme, observi că îl cauți din ce în ce mai des, că ți se accelerează pulsul de fiecare dată cand sună mobilul, sperând că e el, că daca o zi nu primești un semn de la el începi sa te îngrijorezi punându-ți problema că ar putea să nu te mai caute niciodată, că acum gândul că îl imparți cu altele nu îți mai e chiar indiferent, că te trezești comparând orice potențial pretendent cu el, niciunul nefiind in stare să se ridice la înalțimea lui…? Te panichezi, asta faci. Te sperii, îți pui multe întrebări, cauți soluții, încercând în continuare să negi sentimentul.

…și speri că poate și el simte la fel și o să-ți mărturisească asta… curând…