Program de antrenament pentru incepatori

Cand mergi pentru prima data in sala de sport, nu stii cu ce program masa musculara sa incepi. Simulatoarele  pentru tipi cu muschi umflati nu se potrivesc unui corp subtire de incepator. Te simti pierdut. In acest caz, ai nevoie de ajutorul antrenorului care sa te formeze printr-un  program masa musculara incepatori.

Inceperea antrenamentului

Inceperea unui antrenament in sala de sport nu este o sarcina usoara. Este o lume intreaga de greutati si muschi, pentru oameni puternici. De obicei, programul este realizat cu antrenorul clubului la care ai ajuns. Desigur, serviciul este taxabil. Este recomandabil, ca pentru un program masa musculara  sa  faci un antrenament individual cu antrenorul,  pentru ca acesta sa iti ofere tehnica corecta de exercitii. Este important sa nu eziti sa pui intrebari. Poti solicita asistenta oricarui antrenor care lucreaza in acest club, daca simti ca nu te descurci singur. Desigur, prin subtilitatile programului tau, numai antrenorul tau te va consilia, insa, daca acesta este ocupat cu un alt incepator, iar tu deja iti faci exercitiile recomandate de acesta, poti intreba pe oricare dintre profesorii antrenori din club, cu privire la modul de utilizare a simulatorului.

Efectuarea de programe pentru incepatori

Astazi exista numeroase cluburi de fitness in intreaga lume. Fiecare dintre ele are un numar de antrenori. Unele cluburi au cerinte serioase in alegerea unui candidat pentru postul de instructor. Exista insa si proprietari lipsiti de scrupule,  ai institutiilor sportive, care desfasoara o selectie numai in aparenta, fara a acorda atentie experientei, cunostintelor, educatiei. Pentru incepatori, culturismul este o lume intreaga in care doresti sa realizezi totul rapid. Incepatorii, cred ca pentru a face ca muschii sa creasca mai repede, trebuie sa lucreze cu greutati mari. Muschii lor nu sunt pregatiti pentru acest lucru, iar ca urmare a acestui fapt, oamenii acuza dureri muscular si de multe ori prezinta leziuni. Inceputul antrenamentului in sala de gimnastica trebuie sa fie intotdeauna unul gradual. Intreaga sesiune de instruire este necesara pentru a observa puterea noul venit si a recomanda exercitiile corecte. Selectarea greutatilor in acest caz este foarte dinamica. Trebuie sa-ti tii mana pe puls tot timpul si sa observi totul la timp.