Respiratie de nota 10

Desi obisnuiti sa va spalati regulat pe dinti, pot aparea probleme de respiratie. Mirosul neplacut din gura poate aparea datorita tulburarilor digestive. Bacteriile din gura care nu sunt indepartate prin periaj intretin respiratia urat mirositoare. Ca sa inlaturati aparitia problemelor digestive, este foarte important sa mestecati cat mai bine alimentele consumate.

Daca veti sari peste mese, veti reduce secretia salivara. Consumul de condimente, de alcool si de tutun dau o respiratie urat mirositoare. Consumati cat mai multe alimente bogate in fibre, astfel incat sa evitati constipatia. Painea alba poate fi inlocuita cu grahamul sau cu painea neagra. Puteti evita alimentele care intretin fermentatia cum sunt cele acide. Apa ajuta la digestie si la eliminarea toxinelor, de aceea este foarte recomandat sa beti minim 2 litri de apa pe zi.

Fructele zemoase au avantajul ca spala dintii, ele contribuind la indepartarea placii bacteriene. Respiratia urat mirositoare este favorizata de lipsa vitaminei C. De aceea este indicat sa introduceti in alimentatie produse bogate in vitamina C. Mestecarea dupa masa a unor seminte de marar, a unor frunze de patrunjel sau a unor boabe de cafea ajuta la indepartarea mirosului neplacut al gurii. Evitati consumul de dulciuri pentru ca ele provoaca aparitia cariilor.