Vinul dupa bere este o placere

Nu sunt mare băutor de profesie, dar la petreceri prefer să încep cu un anume tip de băutură şi să merg pe acela. Nu îmi place să le combin . Dar să vă spun mai bine cam ce beau eu .

Berea este acea băutura care o poţi bea cu prietenii la un meci de fotbal, în faţa televizorului sau poate chiar la o petrecere . Oricum vara cel mai bine merge o bere rece . Cum m-am îndrăgostit eu de bere ? La început îmi luam numai bere fără alcool, deoarece îmi plăcea gustul acela dulce, dupa care m-am reprofilat şi am trecut la berea adevarată .

De exemplu când am fost acum recent la Buzău, eu cu încă 2 prieteni am luat o roată de bere, veneau cam 10 beri la 20 de lei, adica 2 lei berea , înfine, eram 3 . Dupa o zi pe câmp , de stat în soare, am zis să ieşim la o bere, iar un prieten a zis, ” mergem la o roată ” ? Eu nu ştiam ce e aia, ştiam doar de bere la metru, la cizmă, dar nu şi la roată . Îmi imaginam numai roţi puse de-a latu, dar nu era aşa, ci erau 10 beri puse în cerc . După 2 halbe şi floricele, parcă se simţea ceva, a 3-a a fost cu capac .

Vinurile sunt bune , vă spun părerea mea, dar beau mai rar, deoarece sunt foarte pretenţios la vin, prefer vinul dulce şi mai ales cel alb . La un banchet, m-am îndrăgostit de vinul lor alb, era dulce si parfumat, a busuioacă , 3 carafe s-au dus rapid în 20 de minute, dupa care ne-au schimbat vinul cu unul demi-sec , vedeau că le facem pagubă .

Dar tot cele mai bune vinuri rămân cele premiate în sticlă de colecţie . Am desfăcut una cu un prieten şi am băut puţin câte puţin ca să îi simţim bine savoarea .

Iar la banchet cât am mai stat pe acolo, m-am băgat în vorbă cu sârbii, deoarece erau mai multe ţări venite, de la acel campionat şi din subiect în subiect, am ajuns la băuturi alcoolice, ei ziceau că cel mai bine bei vin , bei bere, le amesteci, după care cânţi .

Că doar ” Berea după Vin e un chin, Vinul după Bere este o plăcere!